сряда, 2 юни 2010 г.

Защо всяка година ходя на гей парад

Добър въпрос :) Не се бях замисляла. Със сигурност няма да участвам в конкурса за есе - не ме бива да пиша (голяма мъка беше по литература). Та да си дойда на въпроса - ЗАЩО ???
1) Страхотен адреналин (може би за това си боядисвам и косата - червена). Проверявам се до колко ми стиска "да ме разберат каква съм" :) От бой не ме е страх, все пак доста са ме "блъскали" в залата (да знам, че е по-различно на улицата, но ... не, не ме е страх от това).
2) Да видят хората, че съм като тях (различни, различни - колко да сме различни?) - не съм сигурна, че е за това. Дано помага поне :) Така и не разбирам, защо всички (включително и ЛГБТ хората постоянно наблягат на това, че са различни - е, не са!!!)
3) Да не ми се налага (особено след показване на кадри от прайда по БТВ-Сблъсък) да обяснявам каква съм. Не свърши работа - пак си питат.
4) Надеждата, че по този начин провокирам някакъв дебат - искам да живея в нормална държава (равни права и възможности), приятелката ми да не се притеснява да излиза с мен (говорим за кино, разходка, пикник, кафенета и всички останали неща).
Държа да подчертая, че имам най-страхотното семейство на света !!! И колегата ми (прекият ми ръководител) също е пич! Страхотни приятели :)
Това са първите неща, които ми хрумват.
На финала, искам да благодаря за това.

2 коментара:

Bla каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
kyky_pyky каза...
Този коментар бе премахнат от автора.