петък, 25 март 2011 г.

Относно сигурността и други такива

Рядко пиша и все гледам да са забавни (поне за мене) неща, но след вчерашният ден - това не се издържа. Става въпрос за "Сливенската драма", където един похитител се опита да ограби банка, простреля охранителя и взе заложници. Та, то не знае човек откъде да започне:

1. Охраната - любима тема :) В България собствениците на фирми не дават пари за сигурност, или поне не достатъчно, но защо по дяволите охранителните фирми не влагат средства в обучението на служителите си?!? Не познавам охранител, който да е обучаван как се реагира в подобна ситуация - те не знаят как се процедира с обикновен крадец (има изключения, но уви, потвърждаващи правилото), камо ли при обир. Голяма част от охранителите са "влюбени" в Б.Б. и се мислят за Батман, Супермен или поне че Брус Лии се е вселил в тях. Е, ведъж съм имала щастието да присъствам на семинар провеждан от действащ служител на МОСАД - това, което се опита да ни набие в главите е - уведомете компетентните органи и не предприемайте нищо сами!!! Много мога да пиша по въпроса (все пак дипломната ми работа е на тази тема), но ще се спра. На кратко - охранителите - НЕ СА ОБУЧЕНИ !!!

2. Относно действията на МВР прочетете това и за десерт това .

3. Това изказване думи нямам да го коментирам: "Тъй като похитителят слуша радио "Фокус", ако ме чува, дал съм изрични указания - предаде ли се, да се спазват всички изисквания на закона. Един шамар няма кой да му удари" - Бойко Борисов. Ама то закона май би трябвало да се спазва по презумпция. Да, иди после убеждавай хората, че в Полицията НЕ бият.

9 коментара:

frog'n'roll каза...

Не бият ами. :Р

Извършват "Ъъъъ... полицейски действия за... установяване на престъплението" - точно така се изрази вчера говорителката на РДВР Бургас по повод заловен убиец, задържан за 72 часа. :))

filmi online каза...

Сигурността в напи дни е голям лукс!

Машини под наем София каза...

Оооох, за съжаление за доста неща свързани със сигурноста не се дават пари от БГ собствениците на фирми. А пък за PR-а и показните акции... темата е с такъв обем,че по-добре да се приготвят - ракийка, салатка и няколко свободни дни преди да се започне ;)

Ранни за записвания 2012 Гърция каза...

като ги видях тези кабели на снимките висящи от всички възможни страни ми стана лошо

доставка на алкохол каза...

Така е, охранителите не са обучени. Но и няма да бъдат, защото охранителните фирми като правило гледат да имат най-малък разход. Поради тази причина наемат пенсионери, на които им се плащат някакви парици или смотани и мързеливи младежи (имах такъв познат), на които така им е добре. А пък ти искаш и обучения да има. Да, чудесна идея, но е свързана с разходи. А охранителните фирми все пак са частни и са създадени първо за да се печелят пари от тях, а второ...

почивка тунис каза...

Тези обири и нападения страшно много зачестиха. Не знам дали е от кризата която все ни се втълпява или от факта, че вече всеки си прави каквото знае, каквото ми скимне тъй като вижда, че няма да има никакви последици за него.Бие, убивам, краде и на края човека си ходи свободен богат и доволен.За конкретния случай какво мога да кажа, в тези места повечето хора са на по голяма възраст, най- вече пред пенсия и какво биха могли да направят в този случай.?ПР напоследък играе много важна роля, качеството не е толкова важно.

диабетични храни каза...

Хубава статия, жалко, че не зависи от нас нищо.Охранителните фирми по скоро гледат как да ти измъкнат парите, и не охраняват така качествено.Да не говорим ,че именно на повечето места са хора пред пенсия от които няма как да искаш че ще се втурне в бой ако се наложи.Човек спокойно може да си напада и да краде без да има никакви последици за него, докато за нападналия не се знае и какъв психически удар може да му нанесат.Кога ли ще се оправи тази система?!

туристически агенции каза...

Дали се чувствам сигурни в нашето общество?Не бих казала да.Всеки ден гледам хора, които би трябвало да са в затвора и да излежават своите присъди, но уви те са свободни и продължават да крадат най-нагло или още по лошо да нараняват някого.В охранителната система има още какво да се желае.Даже би трябвало да се направи нов план за сигурност и да назначават хора по заведенията и банките, които физически поне са готови да ти се притекат на помощ , а не пред пенсия.Статията е много хубава и има какво много да се гори по нея.Радвам се че има хора, които се интересуват от нещата които се случват около нас.

парфюм каза...

Прочетох това за МВР, за жалост такива неща стават и се случват в България.Блога е невероятен.